Camilla ger stjärnglans åt landslagstruppen

aug 15, 2017 | Landslag

Med sex raka Regionals, ett Games och innehavare av titeln ”Fittest in Sweden” är det ingen tvekan om att Camilla Salomonsson Hellman har en gjuten plats i den svenska landslagstruppen.
– Det har gått väldigt bra de senaste åren och det är väldigt fullt i kalendern, men det här känns som en bra och viktig grej, säger hon.

Camilla har en bakgrund inom gymnastik och fotboll och har själv varit engagerad i ideella verksamheter inom SISU (idrottsutbildarna) och Friskis & Svettis. Att det nu har startats ett förbund med målsättning att göra sporten till en OS-gren ser hon som väldigt positivt.

– Jag tänker att det är väldigt bra ur det långsiktiga perspektivet. Det kanske är bra att det skapas ett nationellt engagemang kring något som idag är ett amerikanskt varumärke. Inte för att jag på något sätt är emot crossfit, tvärtom men jag tror det här behövs.

Vad tänkte du när Marcus Herou hörde av sig och erbjöd dig en plats i truppen?

– Superpositivt. Han presenterade det som något som kunde få in funktionell träning i ett mer tydligt format där man kanske i framtiden kan skapa något som är lättare att förstå för åskådarna.

Camilla Salomonsson Hellman blev bästa svenska både i årets Open och i Regionals (tiondeplats). 2016 var hon med i det lag från Nordic OPEX som slutade sexa i Games – en av de bästa placeringarna någonsin för ett svenskt lag. Förutom VM i oktober i Californien kommer Camilla satsa hårt på att kvala till Dubai Fitness Championships som avgörs i december.