Angelica ser fram emot VM

aug 17, 2017 | Landslag

Det fanns egentligen ingen som helst tvekan när Angelica Bengtsson fick frågan om att representera Sverige i VM. Några små frågetecken kanske, men inte mycket.
– Det ska bli coolt att åka över dit att tävla, säger 30-åringen från Falun.

Efter den ganska allvarliga knäskadan för något år sedan har Angelica Bengtsson tagit sig tillbaka till Sverige- och Europaeliten. I vintras vann hon Roslagen Open i ganska överlägsen stil och i våras stod hon överst på pallen i hemmatävlingen MK Open.

Open gick bra (15:e i Europa) och Regionals slutade med en helt okej 24:e plats.

Nu har Angelica kvalat in till prestigefyllda Alpha Games och dessutom tackat ja till en plats i den svenska landslagstruppen tillsammans med bland andra Camilla Salomonsson Hellman och Viktor Långsved.

– Jag tycker det är på tiden att det händer något inom vår sport. Vi får se vart det leder, men jag vet ju hur Marcus (Herou) är. Vill han ro hem något så gör han det och det är riktigt bra personer han har fått med sig på den här resan, säger Bengtsson som inte bara har Marcus Herou som coach utan även som sambo.

– Många funderar på crossfit och undrar vad det kommer göra för skillnad med ett förbund. Men jag känner att det är ett måste om vi vill att funktionell fitness ska ses som en riktig sport av omgivningen.