Marcus Eriksson fortsätter spikrakt uppåt

aug 17, 2017 | Landslag

Marcus Ericsson? Vem är det?
Frågan är inte helt ovanlig för många inom crossfit-Sverige. För det var många som höjde på ögonbrynen när de såg namnet högt upp på resultatlistan efter årets Open.
Nu ska 24-åringen från Luleå åka med till VM.

Med bara två års erfarenhet av crossfit och funktionell fitness har Marcus Ericsson gjort en imponerande resa. Efter många år på elitnivå som hockeyspelare drabbades han av diskbråck och tvingades i princip lägga skridskorna på hyllan.

– Diskbråck funkar inte inom hockeyn. Men det är inom idrotten som jag vill vara så jag utbildade mig till PT hos Eleiko i Halmstad och då kom jag i kontakt med crossfit och fastnade.

Marcus flyttade tillbaka till hemstaden Luleå och började träna på Crossfit Holistic där han idag är headcoach och PT. Tävlingsskallen tog han med sig från hockeyrinken – liksom benstyrkan.

– Det är väl det som är min bästa sida, att jag har starka ben och bra styrka rent generellt. Sen har jag fått jobba en hel del på konditionsdelen, men det tar sig.

Som förre detta elitatlet i en stor lagsport var det inte svårt att tacka ja till en landslagsplats när den erbjöds.

– Målet har alltid varit att få representera Sverige och det här känns spännande. Games kommer alltid att vara den största man kan vara med på tror jag, men det är bra att det har startats ett förbund också. Två världar som kan bidra med något positivt och kan det bli en OS-sport så småningom så vore det fantastiskt.