Monstret från Alingsås ansluter till landslaget

aug 25, 2017 | Landslag

Han kallas för ”Monstret från Alingsås” av sin coach och är hyfsad ny inom sporten – men har ändå väckt uppmärksamhet med sina fina resultat. Linus Johansson från Crossfit Borgen har tackat ja till en plats i landslagstruppen som ska till VM i Californien i oktober.
– När jag fick veta vilka andra atleter som skulle med så var det ingen tvekan om att jag ville åka, säger Linus Johansson till Swe3F.se

Från hundratrettonde plats i Sverige i Open 2015 till fyrtionionde i Europa 2017. Det jätteklivet imponerar och det var just Open-resultatet från i våras som gav Linus en landslagströja.

– Jag hade ändå några missar under Open och målet är att ta mig till Regionals, men min coach Anders Fernette har hjälpt mig med mina svagheter.

Att Linus styrka just är hans styrka är inget man kan tvivla på när man ser honom cleana 170 kilo och rycka 132 kilo, men motorn har han behövt jobba på.

– Jag är en rätt stor kille med mycket muskler som ska syresättas så jag har fått slita en del med syratåligheten och flåset.

Vad tänkte du när Marcus Herou ringde och erbjöd dig en plats i landslaget?

– Jag hade inte hört så himla mycket om det, men tycker det är en bra grej att dra igång ett förbund. Och när jag såg vem mer som skulle åka så blev jag hedrar och supertaggad.