Charlie vill bli den bästa versionen av sig själv

sep 5, 2017 | Landslag

2017 har varit ett bra år hittills för Charlie Karlsson. Vinst i MK Open, vinst i Sweden Throwdown, åtta i Open i Sverige och lagkapten för Team Vagnhallen i Regionals.
Nästa steg blir att åka med landslaget till VM i San Fransisco.
– Det hade varit helt overkligt om funktionell fitness kunde vara med i OS 2024, säger Charlie Karlsson.

Foto: Jens Wall

 

Handbollen har alltid legat Charlie Karlsson varmt om hjärtat. Gymnasietiden i Karlstad upptogs mycket av bolltrillandet, men efter femton år i Värmland flyttade 24-åringen hem till Göteborg igen. Han träffade på några snubbar på gymmet som snackade om crossfit och tänkte att han skulle testa det för att kunna täppa igen käften på dem och deras snack.

– Jag blev nästan förödmjukad. Men jag kände direkt att ”det här vill jag tävla i” trots att jag inte hade en aning om vad jag gav mig in på.

Första tävlingen blev Frontline nere i Malmö – en riktigt tuff start.

– Jag tror jag snatchade typ 60 kilo, haha.

Men Charlie Karlsson var fast – crossfit var hans grej. Idag, 4,5 år senare är han en av landets bästa atleter. Sjundeplatsen i Open i våras bekräftade framgångskurvan, liksom Regionals med Vagnhallen.

– Jag ska bli så bra som jag bara kan. Jag vill räknas till dem som man tänker på när man tänker ”toppatlet i Sverige”. Att ta mig till Regionals individuellt eller till Games med ett lag känns rimligt, men jag måste bli starkare. Jag är hyfsat jämn i olika saker, grundläggande tekniker som double unders och boxhopp. Där kan jag mata på. Men maxlyften behöver bli tyngre, säger Charlie Karlsson.

Att bli en del av landslaget och ansluta sig till förbundet ser Charlie som en självklarhet.

– Det krävs någon form av motpol som kan konkurrera med monopolet som Crossfit HQ i princip besitter för att vi ska kunna göra sporten mer tillgänglig för alla och skapa mer standardiserade förhållanden. Det kostar ganska mycket deg att syssla med crossfit idag, så det är inte konstigt att det finns många boxar i vissa områden i stan och inga boxar i andra…