Viggedal tänker strategiskt inför framtiden

sep 5, 2017 | Landslag

Även om hon gillar lagom halvlånga workouter så är det nog ingen som skulle kalla Anna Viggedal för lagom. Den 30-åriga ex-gymnasten med den något oklara civila titeln ”strategisk designer” har gjort två Regionals och ett Games med CF Nordic och har dessutom redan hunnit reflektera en hel del kring förbundsfrågan.

Anna Viggedal inledde sin crossfitkarriär på Concor i Stockholm och blev ganska snart en del av teamet med Calvin Keyser-Allen i spetsen. Flytten till Nordic för några år sedan med hela tävlingsgruppen blev starten på Regionalskarriären som 2016 tog henne till Games.

Men tankarna kring sportens existens har funnits sedan tidigare.

– Det har sina baksidor att en sport helt drivs av en kommersiell organisation. Det behövs ett internationellt förbund precis som hos alla andra sporter – först då kan vi bli en riktig folkrörelse. Men det kan bli en utmaning att göra det till en OS-sport.

Att frågan om att ingå i landslagstruppen dök upp ser hon som en komplimang.

– Jättespännande. Det kommer att vara lite speciellt att ingå i den allra första landslagstruppen även om vi inte vet vad det blir för motstånd.

Två träningspass om dagen, fem dagar i veckan kombineras med det något diffusa jobbet som strategisk designer på en forskningsavdelning hos telekomjätten Ericsson.

– Jag utforskar vilka värden som kan skapas med ny teknik i framtiden, om typ fem, tio år, och designar produkter och tjänster som inte kan existera idag men berättar en relevant story. Det är superkul…