Wickström tar stora kliv

sep 5, 2017 | Landslag

I maj förra året tog Louise Wickström hem rx-klassen i Alingsås. Samma sommar tog hon sig till topp-10 på Solid Fitness Championships på Stockholm Stadion. I våras drog hon till Madrid tillsammans med Måndagsklubben och nu ska hon med landslaget till VM i San Fransisco.
– Det går så snabbt nu att jag knappt hänger med själv, skrattar Louise Wickström när vi når henne på telefon mellan två lektioner.

Tävlingsskallen har alltid funnits där, ända sedan Louise Wickström höll på med truppgymnastik som liten knatte. Efter gymnasiet drog hon till Stockholm och pluggade på GIH samtidigt som hon tränade gymnaster på fritiden och höll i gruppträningar på gym.

2015 flyttade hon hem till Dalarna och av en slump hängde hon med några kompisar som skulle kolla på MK Open i Falun.

Det blev avgörande.

– Jag tänkte bara ”shit vad häftigt”. Det här måste jag göra. Men jag hade aldrig hållit i en skivstång när jag började testa själv på mitt vanliga gym.

Louise fortsatte ändå på sitt eget håll och det var först mot slutet av 2015 som hon hängde på Gorilla Fitness-programmeringen och strax därefter började hon träna på Måndagsklubben.

– Det var i samband med det som min verkliga satsning på crossfit började. Som gymnast hade jag haft problem länge med avslitna ledband i fötterna och nu var jag så himla glad över att jag hittat något som gjorde mig stark och som funkade med hela kroppen.

Träningen kombinerar hon med jobbet som lärare inom idrott och hälsa samt hem- & konsumentkunskap. Nästa år vill Louise ta sig till Regionals av egen kraft.

– Det var perfekt att få testa på den nivån tillsammans med ett lag första gången, men jag vill göra Regionals individuellt också.

Hur ser du på VM och funktionell fitness?
– En start på något stort. Det är jättebra att man siktar på att gå med i RF eftersom det blir mer uppstyrt då, lika villkor och mer antidopningsarbete. Jag tror stenhårt på det.