Jonas Olsson ersätter skadad Calvin

okt 3, 2017 | Landslag

En kollapsad lunga sätter stopp för Calvin Keyser Allens landslagsdebut. Läkarna har gett Calvin flygförbud och nu kliver Jonas Olsson från Crossfit Sydkusten in i landslaget på hans plats.

Det var under finalwodden på Tyngre Tango för ett par veckor sedan som Calvin sjönk ihop med stora andningssvårigheter. Färd till akuten och röntgen visade att den högra lungsäcken hade kollapsat. Flygförbud och vila blev läkarnas direktiv och därmed tvingas vår tilltänkte lagkapten kasta in handduken och avboka resan till VM i San Fransisco.

In i truppen kliver istället en av landets starkaste profiler: Jonas Olsson från Sydkusten – av podcasten Tyngre Wodpod titulerad ”The Original Köttdjur”. Den 30-årige trelleborgaren har tävlat på elitnivå i många år med bland annat två Regionals i bagaget, senast i år tillsammans med Onyx-gänget från Borås.

– Jag känner en stolthet över att få chansen att vara med i det allra första landslaget. Jag tror att det här är ett projekt som kan bidra till en förändring inom sporten där vi kan gå från något som idag är privatiserat och ganska exkluderande till något som är mer öppet och inkluderande, säger Jonas Olsson.

Han är känd för att ge sig på brutala workouter och det händer mer ofta än sällan att han struntar i sin egen programmering och istället gör ”något sjukt” som han sett eller hört på sociala medier.

– Träning för mig ska vara roligt. Jag är inte så intresserad av progression och jag har aldrig gått in i en programmering för att se resultat om sex veckor. En workout ska vara något kul som jag inte gjort tidigare och med tanke på att jag ändå hållit på i några år så blir det allt mer extremt, skrattar Jonas.

Vad tror du att du kommer kunna tillföra till landslaget?
– Min styrka ligger i lagwoddar där jag kan ta tyngre moment under en längre period. Jag är stark i intervaller. Sen har jag temperament och får så oerhört mycket adrenlin under tävlingarna. Det kan vara både bra och dåligt, men det viktiga är att kunna prata öppet kring de prestationer och förväntningar som finns på individerna.

Och landslagets chanser i VM?
– Svårt att säga. Vi vet inte mycket om tävlingen och motståndarna. Jag fiskade lite hos Marcus Herou om hur vi ska träna de kommande veckorna. Men det är ett gäng fantastiska atleter och jag känner några sedan tidigare. Jag är övertygad om att att det kommer bli en bra kemi.