Första officiella SM-tävlingarna

feb 28, 2018 | Featured, Landslag, SM

De historiska första svenska mästerskapen i funktionell fitness kommer att arrangeras hos CF Highway i Linköping 25-26 augusti 2018. 32 herrar och 32 damer kommer att göra upp om SM-gulden och vägen dit går via ett treveckors onlinekval i maj.

SM-kommittén har beslutat att SM-tävlingarna 2018 kommer att avgöras under två dagar i slutet av augusti – tre veckor efter Games och sex veckor före VM i London. Det blir bara två klasser – herrar och damer – och för att kvalificera sig till SM måste man vara bland de 32 bästa i onlinekvalet som avgörs 28 maj-17 juni. Detaljer kring kvalet (regler, standards, dömning, filmning, mm) kommer att släppas i samband med att workouterna släpps 28 maj.

Det kommer inte att förekomma några SM-tävlingar för juniorer eller masters under 2018. Förbundets målsättning är givetvis att detta ska finnas, men det finns inte resurser att genomföra dem i nuläget.

Licenskrav

Ett krav för att kunna anmäla sig till kvalet är att man har en tävlingslicens hos förbundet. Licensen är avgiftsfri för 2018, men för att erhålla en licens måste man vara medlem i en förening som är ansluten till Swe3F och varje förening sätter sin egen medlemsavgift. I nuläget finns fem anslutna föreningar (Måndagsklubben, Norrtälje, Alingsås, CF Näset och Vanheim), och antingen ansöker man om medlemskap hos någon av dem, eller så får man starta egen förening, eller be sin boxägare att göra det.

VM-uttagningar och elitgrupp

De fyra bästa atleterna i varje klass kommer automatiskt att bli uttagna till den landslagstrupp som ska representera Sverige i VM i London 5-7 oktober. De åtta kommer kompletteras med två wildcards som förbundskaptenen har rätt att ta ut enligt egen bedömning.

Antidopning

Samtliga atleter som hamnar på prispallen kommer att få genomgå dopningstester på plats. Det kan dessutom förekomma fler tester före, under och efter tävlingarna. Alla som deltar i SM (inklusive kval) förbinder sig att följa Swe3F:s, RF:s och Wadas antidopningskod.

Domare

Endast licensierade domare kommer att döma på SM. Utbildning och licensiering hanteras av domarkommittén som leds av David Thorp.

Frågor

För mer information eller frågor, skicka ett mejl till Anders Behrmann.

 

SM-kvalet

När: 28 maj-17 juni 2018
Vad: Tre workouter som släpps samtidigt (28 maj)
Avgift: 100 kr/pers
Krav: Tävlingslicens
Anmälan och resultat: BoxPeak

SM

När: 25-26 augusti 2018
Var: Linköping
Vad: Sex workouter under två dagar
Avgift: 300 kr/pers
Krav: Topp-32 i SM-kvalet
Anmälan och resultat: BoxPeak