SM-kval Ungdom 2020

maj 27, 2020 | Uncategorized

  • Anmälan är öppen och sker här.

SM-kval för Ungdomar

Vi tycker det är väldigt kul att VM har öppnat upp för ungdomar och vill ju såklart haka på och även öppna upp SM för ungdomarna. Det blir ett onlinekval och sedan får de 8 bästa tjejerna och 8 bästa killarna i varje klass en inbjudan till SM i Östervåla 22-23 augusti 2020. Det blir alltså samma väg som för seniorerna. Vi vill ha kval även för ungdomarna så vi får en bra bild av vilken nivå atleterna är på så vi kan göra ett bra finaltest på SM. 

Klasser

Vi kommer att ha två ungdomsklasser, U16 och U18

U16 – 12-16 år (födelseår 2004-2008). 

U18 – 17-18 år (födelseår 2002-2003).

Period

SM-kvalet för Ungdomar 2020 pågår mellan den 7:e och 21:e juni. Det kommer vara två tester totalt. 

Vi kommer att släppa första testet söndag den 7:e juni kl.10:00. Andra testet släpps söndag 14:e juni klockan 10:00

Söndagen den 21:e juni kl 23:59 måste ert resultat från Test 1 och Test 2 vara registrerat i Boxpeak samt video uppladdad på Vimeo eller Youtube (länk skickas med resultatet) alternativt att någon av våra licensierade domare dömer er live. Om det senare är fallet så behövs ingen video. 

Registrering

Du registrerar dig till tävlingen i Boxpeak. Har du ingen användare på Boxpeak måste du först registrera och skaffa dig en sådan. 

Licens kostar 150:- för år 2020. 

Priset för tävlingsregistrering i SM-kval är 100:-. Du kan registrera dig till och med söndag den 14:e juni kl 23:59.

Licens och medlemskap

För att delta i SM och kvalet behöver du ett medlemskap i en förening och även en tävlingslicens. Om du inte har en förening som du tillhör i dagsläget kan du välja en på https://swe3f.boxpeak.com. Alla föreningar har öppet för medlemskap, men hos vissa måste du ansöka om att få licens. Detta gör du enklast genom att maila till klubben. 

Validering

Om ni blir dömda live av någon av våra licensierade domare (se lista) behöver ni ej filma. Om så inte är fallet ska testerna filmas och laddas upp på Youtube eller Vimeo. Våra licensierade domare kommer videogranska testerna. Repetitionerna ska synas tydligt på videon, gör de ej det så kommer vi att dra av reps alternativt lägga på tid.

SM 2020 

Vi hoppas och jobbar utifrån att vi ska kunna genomföra SM i Östervåla den 22-23:e augusti. Men p.g.a rådande omständigheter med Covid-19 så kan planerna komma att ändras.

Uttagningskriterier

Vi tar ut 8 killar och 8 tjejer i varje klass från kvalet till SM. 30:e juni kommer vi meddela om du fått en plats till SM. 

Avgift för deltagande i SM kommer vara 300:-. 

Utländska medborgare som är bosatta i Sverige och ej samtidigt representerar någon förening i ett annat land får tävla på SM. Dock får de inte representera Sverige i VM.

Från SM till VM

VM blev ju tyvärr inställt p.g.a Covid-19. Vill ni utmana er så kan ni anmäla er till IF3 World Cup. Anmälan hittar ni här.

Domare

Dessa domare är licensierade av Swe3F och kan döma dig under SM-kvalet. Du kontaktar dem direkt via Messenger på Facebook.

Ort Domare
Eskilstuna Anki Qvarsell
Göteborg / Alingsås Carolin Thor
Göteborg / Kungsbacka Malin Nordgren
Göteborg / Kungälv Therése Andersson
Halmstad / Helsingborg Stefan Ehne
Malmö / Helsingborg Henric Ekström
Mariestad Marcel Orschel
Norrköping Jonas Hallberg
Stockholm Henrik Lundin
Ängelholm Staffan Ahlandsberg
Örebro Johan Molin och Johan Bäck