USM-kval 20.1

jun 7, 2020 | Uncategorized

Anmälan hittar du här!

20.1 A & B utföres med rullande klocka och är totalt 12 min lång.

20.1 A 

Time Cap 2:30

4 Rounds of:

  • 5 Snatch anyhow 40/30 (U18) 35/25 (U16)
  • 5 Clean and Jerk anyhow 40/30 (U18) 35/25 (U16)

 Om du hinner klart innan 2:30 gör du Bar Facing Burpees resterande tid.

Resultat är antal godkända reps vid 2.30 (lyft inklusive bfb).

Vila till minut 5 därefter:

20.1 B 

7 min AMRAP

  • 32 DU
  • 16 Box Jump Over 60/50
  • 8 Marklyft 60/40 (U18) 50/35 (U16)

Resultat är antal godkända repetitioner.

VIDEO 

Skicka in en rullande video, dvs en 12 min lång sekvens med klocka i bild. Rekommenderad app som inkluderar klocka är wodproof. Se till att ha minne på telefonen samt att filma!

Filma vikterna på stång/stängerna utan att klippa till dess att testen drar igång. Använder ni två stänger en för A och en för B  filmas båda stänger, inga klipp.

Innan ni börjar testen läs och tänk igenom filmandet så att ni riggar på lämpligt sätt – tänk att kameran är en domare. Ställ er frågan: Vad vill domaren kunna se och vart står de i vanliga fall. Ser inte domaren en tydlig rep så är det en no-rep, precis som i tävling.

Tips och tricks för video!

Bäst är att ha en person som filmar och som rör sig med atleten, men se till att ha ett brett perspektiv så att allt syns. Exempel, filma gärna lågt på burpee men inte så pass nära att man missar när atleten hoppar över eller så pass nära att den som tittar på filmen blir sjösjuk av att följa med hela tiden. En fast position genom hela momentet är att föredra. Vid fast kamera så försök ha kameran i midjehöjd och ett brett perspektiv så att hela atleten syns med bred marginal. 

20.1A filma stången så att kameran är snett framifrån och använd gärna kontrast i kläder och bakgrund (inga svarta kläder mot svart bakgrund). 

20.1B filma DU rakt framifrån och Boxjump Over samt Marklyft från sidan. På så sätt kan domaren se 2 foot take off samt fullt utsträckning i lyften och det blir lätt att räkna DU. 

Kom ihåg att ni har 2 min 30 sek att ”rigga” om mellan 20.1A och 20.1B

STANDARDS

IF3 standards gäller, nedan är en kort summering av det väsentligaste:

Snatch 

– Bottenläge, stången skall röra marken.

– Toppläge stången skall i en sammanhängande rörelse transporteras till över huvudet och där ”frysas” i fullt utsträckt läge och i full kontroll. Med fullt utsträckt läge avses knä, höft, axlar och armbågsleder i lodlinje och utlåst, fötterna skall vara parallella. 

Clean and Jerk

– Bottenläge, stången skall röra marken.

Clean, any style

– Jerk any style, stången skall i en sammanhängande rörelse transporteras till över huvudet och där ”frysas” i fullt utsträckt läge. På toppen skall atleten ha full kontroll. Med fullt utsträckt läge avses knä, höft axlar och armbågsleder i lodlinje och utlåsta, fötterna skall vara parallella.

Bar Facing Burpee 

– Bottenläge – vinkelrätt mot stången med bröst, lår och tår i kontakt med marken

– Det är tillåtet att gå upp och ner i burpeen, 2 foot take off är ett krav och stången får inte röras vid hoppet

DU – inga konstigheter..

Box Jump Over 

– 2 foot take off, tillåtet att hoppa över hela lådan men ingen del av kroppen får passera utanför låda och ingen annan kroppsdel än fötterna för röra boxen. 

Marklyft 

– Bottenläge, stången skall röra marken och båda armarna skall vara fullt utsträckta.

– I toppläget skall atleten vara fullt utsträckt och ha full kontroll. Med fullt utsträckt läge avses knä, höft fullt utlåsta och att axlarna är tydligt bakom stången. Sumo marklyft är inte tillåtet.

SCORECARD finns att ladda ner här.