Nya Förbundskaptener på Swe3F

dec 20, 2020 | Förbund, Landslag, Tävling

Hej på er alla medlemmar!

I ett steg att föra förbundet framåt har styrelsen arbetat med att identifiera två personer för ett mer långsiktigt samarbete under rollen som Förbundskapten, vilka (med stöd från förbundet) kan utveckla och bygga landslagsverksamheten och ta sporten framåt på lång sikt samt bygga en struktur och strategier kring landslaget, atleter, läger.

Vi har därför nöjet att offentliggöra att vi har hittat dessa personer som kommer att jobba med vårt seniorlandslag de närmaste åren. 

Jenny Beckman, Ordförande:

“Dessa personer med deras erfarenheter, personligheter och framförallt stora hjärtan och genuina intresse för sporten och dess utveckling tror jag kommer att vara en framgångsfaktor. Min känsla är även att de passar väldigt bra ihop med oss i Styrelsen och jag tror verkligen att vi kommer ha ett nära samarbete parterna emellan”.

Det är med stor ära vi får presentera och välkomna Malin Contreras Tittonen och Martin Altemark som Förbundskaptener för Sveriges seniorlandslag i Funktionell Fitness!  

Martin Altemark

Martin bor i Uppsala och är en välmeriterad coach och utbildare som har jobbat inom träning och idrott i 25 år. Han har varit med och drivit på utvecklingen i CrossFit sedan dess födelse i Sverige och var med och startade CrossFit Uppsala, ett av om inte det första affilierade gymmen i Sverige, vilket han fortfarande är med och driver. 

Han har coachat atleter i flera sporter på många nivåer, däribland atleter på CrossFit Games flera gånger. Martin jobbar också som utbildare för Eleiko.

Martin är inte helt ny i Förbundskretsar utan har tidigare programmerat tester till både kval och SM och var även assisterande Förbundskapten under VM 2019.

Malin Contreras Tittonen

Malin bor i Falun och är i grunden legitimerad gymnasielärare (bl.a. idrott och hälsa). Hon startade idrottsprofilerna Funktionell Fitness samt Styrkelyft, Nationell utbildning 2015, på Kristine- och Lugnetgymnasiet i Falun.

Hon är just nu ansvarig för PT-utbildningen och idrottsprofilen Funktionell fitness. Hon arbetar även som utbildare för Gymnastikförbundet och då främst med utbildningar inom ledarskap, men även inom träningslära, styrketräning och dans. Arbetat i tränings- och hälsobranschen i 27 år. 

Hon har en gedigen meritlista, både som coach och atlet. Hon har tävlat på både Regionals och Games i lag med Måndagsklubben. Utöver utbildad gymnasielärare är hon cert Personlig tränare och arbetar även som coach på Måndagsklubben. 

Malin har varit med i byggnationen av Förbundets utbildningsprogram som vi snart hoppas på att kunna lansera. 

Martin och Malins vision som Förbundskaptener:

Vår vision för vårt kommande arbete med landslaget i Funktionell Fitness är att göra Sverige till en ledande nation när det gäller den visserligen relativt nya, men samtidigt kanske mest spännande av alla sporter som knackar på dörren till de riktigt stora sammanhangen. 

Detta arbete ska vi bedriva från gräsrots- till proffsnivå genom att jobba nära utövarna själva och genom att erbjuda tydlighet och stöd för de som vill få hjälp att uttrycka sin fulla kapacitet för att visa världen vad de kan. 

Med vår långa bakgrund som tränare och utövare i sporten hoppas vi kunna erbjuda just det stödet mot både tränare och utövare. Att hjälpa till att skapa ett hungrigt landslag redo att utvecklas även när det stöter på platåer i sin utveckling, samt också skapa en miljö med vilja till hårt arbete och fair play som sprider ut sig i gymmen och lägger grund för långsiktiga framgångar för sporten.

Styrelsen för Swe3F välkomnar våra nya förbundskaptener!