Förbundskaptener Veteranlandslaget

jan 6, 2023 | Okategoriserade

Fredrik Du Hane

Fredrik Du Hane

Förbundskapten Veteranlandslaget

Charlie Karlsson

Charlie Karlsson

Förbundskapten Veteranlandslaget

Möt våra nya förbundskaptener för veteranerna, Fredrik och Charlie!

Fredrik du Hane är 45år och jobbar som heltidscoach sedan 2010, då både med CrossFit och badminton. 

Fredrik har spelat badminton professionellt i över 10år, rankad som bäst top 60 i världen i herrsingel. 2 lag-SM guld och ett individuellt silver. Som veteran har han sju raka SM-guld i herrsingel och nu senast på EM i somras ett brons. Han har jobbat som förbundskapten för ungdomslandslaget och som senior landslagstränare. 

Fredrik hittade CrossFit 2015 och har sedan dess varit helt fast i den nya sporten. Han började både tävla och coacha 2016, och sedan dess har han lagt till sig med en mängd olika utbildningar; CF L-1 & L-2, läst talangutveckling på universitetet, mental rådgivning på Bosön och mer därtill. 

Det har även blivit en liten tävlingskarriär som veteran vid sidan av sitt coachande där en mängd olika internationella tävlingar har avverkats genom åren. Senast var det VM i Kairo och European Master Championship i Budapest. Idag jobbar han som coach på CrossFit Eken och CrossFit Nacka, håller i workshops, skriver programmering och föreläser om träning, kost & hälsa. Mycket med fokus på den mentala aspekten av tävlingsidrottande.

”Att få ett sådant här uppdrag är häftigt. Jag är oerhört stolt att få denna möjlighet att kunna få möjlighet att stötta en grupp som veteranlandslaget. Jag hoppas kunna dela med mig av min erfarenhet som både som atlet och coach inom elit och landslags tävlande världen över genom åren. Att då även få göra det tillsammans med Charlie känns fantastiskt bra! Charlie är en helt otrolig person som brinner för både ledarskapet och denna sporten. Jag tror att detta kan bli riktigt kul!”

Charlie Karlsson bor i Göteborg och arbetar vid sidan om sitt ordinarie jobb som head coach på Vagnhallen Crossfit där han skriver träningsprogrammering, coachar och utbildar nya coacher. Han har arbetat med träning på hel- och deltid i tio år och med Crossfit sedan 2013. 

Charlie har varit en del av förbundet sedan 2017 då han togs ut till det första seniorlandslaget som tävlade i Kalifornien. Sedan dess har han tagit en plats i landslaget fem gånger och även en pallplats i lag 2019. Han är tvåfaldig svensk mästare i Funktionell Fitness och har tävlat nationellt och internationellt sedan flera år.

För övrigt leder Charlie sedan 2021 ungdomsläger för förbundets räkning, programmerar tester för kval och tävlingar, stöttade veteranlandslaget på VM i Kairo 2021, samt satt i styrelsen under 2019 och 2020.

”Jag har haft ynnesten att vara en del av förbundet sedan starten 2017, både som atlet och som tränare, samt suttit i styrelsen. För mig är det viktigt att bygga en sport och ett förbund som är tillgängligt för så många som möjligt. Jag vill att atleterna ska känna sig sedda och att de har inflytande. Att vara förbundskapten handlar såklart om att kunna Funktionell Fitness. Men för mig kanske det än mer handlar om att vara en bra representant för sporten, för Swe3F och ha förmågan att plocka fram det bästa hos var och en när det gäller som mest. Att få coacha ihop med Fredrik känns riktigt bra. Han kommer från många år av att driva en sport och lyfta atleter i landslaget i badminton. Jag tror vi kommer plocka fram det bästa hos varandra också.”