DOMARUTBILDNING

Vi erbjuder domarutbildning på utvalda orter!

Efter genomgången utbildning är du en del av Swe3F:s nationella domarteam och har möjlighet att döma SM-kval, ClubSeries och andra tävlingar där förbundet ingår som medarrangör. Utbildningen är en endagars utbildning (5 h) och hålls på ett antal platser i Sverige, fler platser kommer övertid att läggas till listan. Utbildningen erbjuds inte i form av onlineutbildning.
Utbildningen är till för dig som är intresserad av att döma och även vill döma utanför boxen och på sätt bidra till att stärka förbundets domarteam.

Utbildare
– Alla våra utbildare har minimum 5 års domarbakgrund och har dömt VM eller andra internationella tävlingar.

Upplägg – Vi går igenom IF3 standards för övningar och varvar teori med praktik, alla kommer att få döma och ge feedback till varandra. Vi behandlar domarens roll både på och vid sidan av tävlingsarenan, vad är en optimal position för olika moment och hur hanterar man svåra situationer som domare. En introduktion till domarnivåerna inom det internationella förbundet samt vad det innebär att vara domare inom Swe3F.

Förkunskaper – Du bör själv ha utövat funktionell fitness samt dömt någon tävling tidigare. Du måste vara medlem i en förening ansluten till Swe3F, se här för lista på aktiva föreningar.

Pris – gratis

Utrustning – Papper, penna och ombytt för att kunna köra lättare övningar.

Anmälan – Klicka på länkarna vid respektive ort/utbildning och uppge namn, email och lite kort om din erfarenhet

Du kommer att få en bekräftelse på din anmälan och har då även möjlighet att ställa frågor till din utbildare.