Hur funkar det?

Ladda ner standar, sätt er in i det finstilta allt finns här

Allmänt

I ClubSeries är tanken att alla skall kunna vara med, det är först och främst en ambition att nå bredd, men självklart med korandet av en Svensk mästare. För att få en känsla av standard och nivå kan du ladda ner vårt dokument nedan

Vi delar in serier efter först och främst avstånd, inget lag skall ha längre än 90 min till match. Därefter följer nivå på lag. Ambitionen är att få så många lag så att vi kan ha olika nivåer på divisionerna på lokal nivå. Då vi inte nått dit än, annat än på ett antal platser, så väljer vi att avvakta med den typen av serieindelning.

ClubSeries skickar ut 2 tester inför varje omgång så kallad kallibrerigngstester, dessa genomför alla lag. De 8 bästa lagen i kallibreringsstegen blir sen inbjudna till SM finalen i november.

Standard för ClubSeries

Övningar, vikter och nivåer läs mer 

I korthet

Antal atleter

 Varje lag skall omfatta fyra atleter vid varje match, varav två herrar och två  damer. Man kan anmäla upp till åtta atleter i ett lag.

Laget

Varje lag måste vara anslutet till en förening och en förening (box) kan ha flera lag anmälda till ClubSeries. Saknar er box förening kan ni    läsa här hur man gör men tillfälligt anmäla er under förening – SWE3F Prospects.

Domare

Vid varje match skall varje lag ha med sig en domare. ClubSeries kan till viss del hjälpa till med domare men i huvudsak skall det lösas av deltagande lag.

Matchlängd

Samling 1 timme innan match för briefing och uppvärmning, de 5 testerna/matchen ska ta ca 90 min inklusive pauser.

Matchupplägg

Upplägget är alltid detsamma, första testen team om 4 följt av team om 2, 3, 2 och avslutningsvis 4.

Matchdatum och tid

ClubSeries meddelar helg för matcher, se här för alla datum. Det är sedan upp till matchvärden att bestämma och meddela lagen i serien exakt datum och tid.

Standard

Intermediate – BMU,unbroken HSW mm förekommer inte. ClubSeries tävlingsledning skickar ut standarder för respektive serienivå innan start. Ladda ner och kolla.

Programering

Matchvärden programmerar 3 av de 5 testerna som alla ska erbjuda både dam- och herralternativ. Testerna meddelas vid briefing, 

Serieindelning

Cirka 1 vecka innan första match får lagledaren information om vilka lag som ingår i serien samt när ni har hemmamatch. Indelning sker geografiskt då inget lag ska ha mer än 90 min till match. 

Matchvärd

Som matchvärd är man ansvarig för programmering, scoreboard/cards, tidtagning, roddning och en domare.

Resultat

Meddelas av hemmalagets lagledare till tävlingsledningen för ClubSeries enklast genom en bild på scoreboarden. Tabeller och resultat publiceras sedan på hemsidan. 

Briefing

Sker 1 timme innan start och genomförs av matchvärden

Sagt om ClubSeries

Ett väldigt roligt koncept som håller högt tempo.

Passar alla då det inte tar en hel helg eller är speciellt dyrt – det tar en fm och jag får 8 matcher för ca 500 kr totalt

Kul att både damer/herrar/juniorer och masters kan mötas i en och samma test på tävling

Funkar fint för vårt lag som träningstävling då vi tränar för att kvalificera oss till internationella tävlingar – stör inte vår programmering alls, snarare tvärtom

Kul att möta kompisar från andra boxar i en match, extra kul när det kommer lite publik och hejjar.

 

ino@clubseries.se