Kalibreringstest

jämför dig med lag i andra serier

Vad är kalibreringstest?

Jämför dig med andra lag

För att kunna jämföra sig med lag från andra serier kom kalibreringstesten till. Den programmeras av ClubSeries tävlingsledning och släpps ca 10 dagar innan matchdatum. Stegen ligger delvis till grund för vilka lag som kvalificerar sig till SM-slutspel.

Kalibreringstest Team om 2 - omg 2

8 RFT TC 10 min -YGIG

5 PU

5 T2B

5 Thrusters 50/35

Båda atleter står bakom riggen, på 3-2-1 Go så hoppar atlet A upp i riggen och genomför sina 5 PU, fortsätter med 5 T2B. Det är tillåtet att sätta ihop PU och T2B till ett ”komplex”. När de är avslutade så hoppar man ner och avslutar med 5 Thrusters innan han/hon taggar in sin kompis vilket sker i riggen. Målgång är i riggen när de 8 varven är avslutade (4 varv/atlet).

Standards:

PU –  alla typer av PU och grepp är tillåtna, atleten skall starta hängandes med utsträckta armar och avsluta med hakan över räcket.

T2B – atleten skall starta hängandes med utsträckta armar och avsluta med båda fötterna (främre delen av foten, över eller undersida) träffandes räcket samtidigt. I bottenläget skall hälarna passera riggens lodlinje. 

Thursters – det är tillåtet att starta med en cluster, i bottenläget skall atleten vara under 90 grader (höftled och knä) och i toppläget fullt utsträckt så att en lodlinje bildas genom stång, axlar, höftled och knäled.

Uppställning/Riggning:

Bägge atleter i riggen vid start, stängerna är placerade längs med lanen ca 2 m framför riggen.

Domar- tips och position

Vid PU ta en position så att du lätt kan se att hakan är över räcket, helst på en låda. Vid T2B ha en hand på riggen så att du även känner träffen och följ med atletens rörelse så att du ser om hälarna passerar lodlinjen. Thrusters, 45 grader framför atleten, ta en knäposition eller följ med ner vid det första lyftet för att säkerställa att atleten kommer ner tillräckligt. Därefter stående för att se att atleten är fullt utsträckt. Gör klart klockan vid de sista lyften och stå kvar på plats när du knäpper sluttiden.

Kalibreringstest Team om 3 - omg 2

Team om 3 TC 10 min

Buy in Cal Ass bike 20/15 

2 Rounds

20 Synkade DB snatch 22,5/15 20 Synkade HR burpee over DB

Buy out 100 WB 9/6

Flöde

Assault biken får ställas in innan start och en atlet får starta sittandes på assault biken, övriga atleter väntar i anslutning till cykeln. På 3-2-1-Go startar atlet A som avslutar sina cal på biken, nollställer och väntar vid DB som ligger framför biken. Atlet 2 hoppar upp på cykeln och avslutar sina kalorier samt nollställer innan atlet 3 avslutar cykeln. När samtliga atleter har avslutat cykeln så genomför 2 atleter synkad DB snatchar ståendes mot varandra, synken sker i toppläget. När dessa är avslutade så lägger de sig på samma sida av DB och genomför 20 HR Burpee over DB. Den vilande atleten väntar vid cykeln, det är fria byten och vid byte så taggar atleterna som byter in varandra vid cykeln varpå övningen fortsätter. När 2 varv avslutats så avslutas testen med 100 WB, en atlet arbetar i taget, även här är det fria byten, som sker vid cykeln. Tid tages när 100 WB avslutats, dvs ingen målgång.

 Standards

Assault bike – cyklande atlet nollställer cykeln när han/hon går av.

DB snatch – Atleterna står mitt emot varandra och båda huvuden på DB skall vara i marken i bottenläget, atleten skall vara fullt utsträckt i toppläget. Synken sker i toppläget och det är tillåtet att vänta in varandra. Vid no-rep gör den atlet som missat om repetitionen.

HR Burpee over DB – atleterna startar från samma sida och hoppar över DB. I bottenläget skall bröst, lår och fötter ha kontakt med golvet samt att händerna skall lyftas. Synken sker i bottenläget med att bägge atleter lyfter händerna samtidigt. Vid hoppet får inte DB vidröras, om det sker skall hoppet göras om. Det är tillåtet att gå ner och upp i burpeen.

WB – I bottenlägets skall höftleden vara under knäleden, dvs under 90 grader. Centrumlinjen på bollen skall träffa targetlinjen för att vara godkänd.

Uppställning/Riggning:

Ca 2 m framför WB stationen ställs Assault biken, och 2,5 m framför Assault biken så genomförs övningarna med DB. Atler som inte arbetar väntar alltid vid cykeln.

Domar- tipps och position

Starta ståendes bredvid cykeln så att du ser monitorn. Vid DB snatches stå på knä mellan atleterna och titta mittemellan/rakt fram för att bedöma synk och toppläge, då ser du synken och du kommer att se om atleterna är utsträckta. I bottenläget så titta på den atlet som du bedömer har otydligast kontakt för de båda huvudena på DB med golvet. Är du osäker dela direkt ut en no-rep så kommer atleten är göra en tydlig repetition nästa gång. Stå kvar på knä för burpee, titta främst på händer och att bröstet är i kontakt med marken, det är lätt att atleten reser bröstryggen i bottenläget. Vid WB stå på knä 45 grader snett bakom atleten men fortfarande så att du kan kommunicera med denna, på så sätt ser du både botten och bollträffen på väggen.

 

Kalibreringstest team om 4 - omg 1

Team om 4 M/F i par TC 8 min

A – 10 sync power clean

B – 10 sync SHO

A – 10 sync Thruster

B – 10 sync snatch

42,5/30 I alla lyft

På 3-2.1-Go springer par A fram och genomför sina lyft, taggar in par B som väntar på mattan. Par B genomför sina lyft och tid tages när par B åter är på mattan

Standard PC – sync i toppläge. Open standard,  armbågaran skall vara framför stången i topp positionen med knäled och höft fullt utsträckt.

SHO sync i toppläget. Open standard armled, knäled och höftled fullt utsträckta i toppläget. Stången skall röra bröskorg i bottenläget. SHO är valfritt lyft, pushpress, jerk, osv

Thurster sync i toppläget första lyftet får vara en cluster – open standard armled, knäled och höftled fullt utsträckta i toppläget, under parallelt i bottenläget.

Snatch sync i toppläget –open standar alla typer av snatch tillåtet powersnatch, muscle snatch osv, knäled och höftled fullt utsträckta i toppläget.

Set up – Start och mål matta skall vara 2 m från lyftar positionerna, stängerna placeras bredvid varandra så atleterna lyfter axel mot axel ej mitt emot varandra. Vid platsbrist så får man försöka ställa lyftar platserna lite om lott. Tänk på säkerheten.

Domaren tar bäst en position i 45 graders vinkel mot lyftarna och fokuserar på toppläget att allt är utsträckt. Vid no-rep skall båda atleter göra om lyftet för att det skall bli godkänt. Lägger en atlet ner stången för att vila så skall båda atleter lägga ner stången. Dropp bakom rygg är no-rep. Kontrolerade ned tag vilket i praktiken betyder att man följer med stången ner minst till höft höld innan man släpper.

Kalibrergingstest Team om 2- omg 1

Team om 2 10 RFT TC 8 min

15/12 Cal Row

30 DU

Atlet A börjar sittande i rodden på 3 -2-1 go så fattar atleten handtaget och börjar ro. Efter avlsutatde Cal så tar atlet A sitt hopprep och hoppar ca 1,5 m framför roddmaskinen med ansiktet mot rodden. Atlet B får sätta sig i roddmaskinen när atlet A hoppar och då nollställa monitorn. Vid 30 avslutade hopp av atlet A så kan atlet B börja ro, men får inte hålla i handtaget innan hoppen är avslutade. OM domaren märker att monitorn inte har nollställts så får atleten stoppa rodden, nollställa monitorn och därefter fortsätta ro. Tiden tas när båda atleter samlas bakom roddmaskinen. Om laget inte klarar TC så antecknas antal Cal eller DU på innevarande varv

Standard – Ro – hoppa.

Domaren står bredvid roddmaksinen och tar två steg fram för att räkna DU därför skall hoppande atlet alltid vända sig om. Det är inte tillåtet att lämna rep på hopp positionen.

Standard ClubSeries 2020

Riktlinjer för serien 2020

VIkter och övningar är satta så att alla kan vara med och motsvarar intermediate nivå. TIll slutspel och SM höjs nivåerna. Blir det fler serier så vi kan införa divisioner så kommer dessa riktlinjer ändras för respektive serie. Tills dess gäller nedan som max vikt i tester. Max lyft som RM är tillåtet såklar

Standard lyft
Clean – anyhow 80 55
Deadlift 120 90
Dumbell snatch 22 15
Dumbel  thruster 18 15
Slamball 50 35
Shoulder to Overhead 60 45
Snatch Anyhow 60 45
Thruster 60 45
KB Swingar 28 22
Sumo Deadlift HP 32 24
Ground to overhead 60 40
Goblet squat 32 24
Overhead Squat  55 37,5
Standard skill

Ej med i ClubSeries

Bar Muscle Up
Ring Muscle Up
Legless rope climb
Defecit HSPU
Hand stand walk obstacle
Hand stand walk unbroken

Tabell SM kvalificerade lag efter 1 av 8 omgångar

Lag tot
1 CF Kapacitet 30
1 Kroppsvisitation 30
3 Vanheim AK 29,5
4 CF Svea 28,5
5 Spiro Rockets 23,5
6 Team Goat 19,5
7 Metalbox FF 19,5
8 NoxBox 18,5


Vill du bli en sponsor?

Clubseries är en del av SWE3F men om du vill hjälpa ClubSeries att växa genom att ge ett bidrag till domarutbildningar, uppvisningsmatcher osv så kontakta staffan@swe3f.se

ino@clubseries.se